Biewer


De Los Perros Bosques


Wij gaan een Nieuw Rashondje fokken,


" BIEWER YORKSHIRE TERRIER"


Dit ras is ontstaan in de jaren 1980. De eerste biewer yorkshire zag het levenslicht op 20 januari 1984. Het echtpaar Biewer was de eerste fokker van dit ras toen nog niet officieel erkend. Daar komt dan ook de naam Biewer Yorkshire vandaan. De oer ouders van dit ras waren "Fru-fru von Friedheck" (mama) en "Darling Friedheck" (papa) beide waren ze FCI wereld junior kampioen. Uit deze ouders kwam er een eerste blauw/wit/gouden Yorkshire terrier. Het echtpaar Biewer was geïntrigeerd door de extreme hoeveelheid wit bij deze pup en probeerden om deze bloedlijn voort te zetten.

Het ras Biewer Yorkshire werd officieel erkend in 1986

bij ACH ( allgemeiner club der hundefreunde


De Biewer Yorkshire is een schrander, nieuwsgierig en zelfverzekerd hondje. Daarnaast zijn ze kindvriendelijk, heel attent en waakzaam. Het is een klein hondje met een groot karakter. Een Biewer is een hondje met humor; het zijn echte speelvogels.Ze vinden het heerlijk om geknuffeld te worden, maar met een speeltje, wandeling of andere activiteit doet u ze een groot plezier en zult u zich verwonderen over de hoeveelheid energie die ze dan laten zien.

Ze hebben een lange vacht die enig onderhoud vergt, maar verharen niet! Een Biewer Yorkshire Terrier past zich snel aan het activiteitenniveau van het gezin aan. Ze kunnen goed overweg met katten en andere huisdieren.

 


 


Beauprez Tania

Vrijbosstraat 5

8650 Houthulst

HK1035012

Hobbyfokster

         

         0493750922

HK10305012